Το ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου συμμετείχε ενεργά δια του προέδρου και των αντιπροσώπων του στο 13ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Ρόδο. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου Ιωάννης Στ. Γλυνός στην τοποθέτησή του κατά την απογευματινή συνεδρία περί  “Ενεργειακής Πολιτικής και Περιβαλλοντικής Προστασίας” με τον Υπουργό ΠΕΝ Γεώργιο Σταθάκη και Αναπληρωτή Υπουργό Σωκράτη Φάμελλο, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα παρακάτω θέματα:

  • Θέματα Κτηματολογίου Ρόδου, Κω-Λέρου
  • Υποστελέχωση του Δασαρχείου
  • Ανάγκη τροπολογίας του Νόμο των Προγραμματικών συμβάσεων με σαφή αναφορά στην υποστήριξη των νησιωτικών δήμων που δεν έχουν τεχνικές υπηρεσίες
  • Θεσμοθέτηση Παρατηρητηρίου Τουρισμού σε σχέση με τον νέο Χωροταξικό Τουρισμού που σχεδιάζεται για όλη την Ελλάδα

Αναλύθηκαν, επίσης, οι προτάσεις του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου που κατατέθηκαν 13ο Περιφερειακό Συνέδριο, μετά από συνεδριάσεις της Διοικούσας  Επιτροπής και της Αντιπροσωπείας Δωδεκανήσου.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίας ο Υπουργός ανακοίνωσε τα νέα τοπικά χωρικά σχέδια καθώς και τον κεντρικό σχεδιασμό για τους φυσικούς πόρους, την αειφορία και τον ευρύτερο χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θέματα τα οποία αποτελούσαν εξάλλου, κύριους άξονες των Προτάσεων που κατατέθηκαν, στο πλαίσιο της διαβούλευσης, από το ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου.