Το ΤΕΕ Τμ. Δωδεκανήσου έχει υπογράψει πρωτόκολλο με το Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων Τουρκίας – Τμ. Μούγλων με στόχο την ανάπτυξη επιστημονικής, επαγγελματικής και πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των φορέων, καθώς και την ενδυνάμωση της αλληλεγγύης και φιλίας μεταξύ των μελών τους. Τη δράση αυτή στηρίζει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου.

Μια φορά ετησίως πραγματοποιείται εναλλάξ μια τεχνική συνάντηση στα όρια αρμοδιότητας ενός εκ των δύο πλευρών. Φέτος η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται στη Λέρο από 29 Σεπτεμβρίου – 02 Οκτωβρίου με θέμα :

«Αρχιτεκτονική του τόπου & Αρχιτεκτονική του τύπου».

Η Τεχνική Συνάντηση προβλέπει:

1. Αρχιτεκτονικό Εργαστήρι με 4 τετραμελείς μικτές ομάδες οι οποίες θα επεξεργαστούν θέματα που προτάθηκαν από τον Δήμο Λέρου σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή.

2. Κινηματογραφικό εργαστήριο από μικτή τετραμελή ομάδα, η οποία θα ασχοληθεί με την παραγωγή ενός βίντεο που θα παρουσιαστεί κατά την διάρκεια της συνάντησης.

Η Ελληνική αποστολή που μετέχει στα εργαστήρια αναχωρεί την Παρασκευή 22/09/2017 και αποτελείται από τους συναδέλφους Μαρουλλάκη Γιάννη, Γαλάζιου Θεοδώρα, Στριγκλόγιαννη Σέργιο , Φραντζή Ειρήνη, Κάζα Κατερίνα, Σωτηράκη Ξανθή, Γκράτσου Γεωργία, Kορατzάνη Θάλεια και τις τελειόφοιτες Δωδεκανήσιες φοιτήτριες αρχιτεκτονικής Σπυρίδη Σεβαστή και Ζορπαλά Χρυσάνθη.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τεχνικής Συνάντησης

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

08.30: Αναχώρηση από Ρόδο (αποβάθρα «Κολόνα»).
14.30: Άφιξη στη Λέρο και μεταφορά στο ξενοδοχείο
17.30: Αναχώρηση από Κριθώνι για Λακκί
18.00: Θεατρική δράση από την «Θεατρική Ομάδα Λέρου»
Εκκίνηση από τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, Λακκί
19.00: Εγκαίνια έκθεσης αρχιτεκτονικού έργου και εργασιών αρχιτεκτονικών εργαστηρίων στο αίθριο του Δημοτικού Σχολείου στο Λακκί
Cocktail

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

Συνεδριακό κέντρο ξενοδοχείου Παράδεισος Κριθώνι
10.00: Έναρξη εργασιών συνεδρίου
10.15: Εισήγηση από τον Αρχιτέκτονα Δημήτρη Ήσυχο με θέμα: “Ιστορία της αρχιτεκτονικής της Λέρου”
10.45: Εισήγηση του καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βασίλη Κολώνα με θέμα: “ Ιταλική Αρχιτεκτονική στα Δωδεκάνησα (1912-1943) Η δημιουργία του Porto Lago (Λακκί) στη Λέρο.”
11.30: Εισήγηση της καθηγήτριας Önal Feride και του λέκτορα Ercan Muallaoğlu της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Yıldız Teknik Üniversitesi
12.00: Διάλειμμα
13.00: Παρουσίαση θεμάτων αρχιτεκτονικών εργαστηρίων
15.00: Forum
18.00: Ξενοδοχείο Κριθώνι
Διδασκαλία τοπικών χορών από τον πολιτιστικό σύλλογο “Άρτεμις”
20.45: Αναχώρηση από Κριθώνι για Άλιντα
21.00: Επίσημο δείπνο στα Άλιντα
Συμμετοχή του Μορφωτικού και πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Λέρου : “Άρτεμις”

Κυριακή 01 Οκτωβρίου
10.00: Αναχώρηση για την ολοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή
15.00: Γεύμα στην παραλία Μπλεφούτη
19.45: Αναχώρηση από το Κριθώνι για το Δημοτικό Θέατρο στο Λακκί
20.30: Μουσική εισαγωγή από τους μαθητές του μουσικού εργαστηρίου του Τάκη Φραγκούς
Παρουσίαση ταινίας εργαστηρίου, υπό την επιμέλεια του αρχιτέκτονα-σκηνοθέτη Γιάννη Νικολάου
Προβολή αποσπασμάτων του ντοκυμαντέρ της Μαρίας Φωκά: “Portolago – Φαντάσματα στο Αιγαίο”
22.30: Επιστροφή με λεωφορείο στο ξενοδοχείο

Δευτέρα 02 Οκτωβρίου
14:35: Αναχώρηση από Λέρο για Ρόδο


Εκτιμούμε ότι η συμμετοχή στην εν λόγω δράση θα αποτελέσει πολύτιμη εμπειρία ιδιαίτερα για τους νέους συναδέλφους και θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ όλων των μελών μας.

Το ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου στηρίζει ενεργά την διοργάνωση, πιστεύοντας στα πολύπλευρα οφέλη που ανακύπτουν από την υλοποίησή της και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν σε αυτή την άκρως ενδιαφέρουσα δράση.

H δαπάνη σε δίκλινο δωμάτιο είναι € 240/άτομο . Το ποσό περιλαμβάνει: εισιτήρια μετάβασης – επιστροφής με πλοίο *[αναφέρεται σε όσους αναχωρούν από τη Ρόδο], διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή, μετακινήσεις με λεωφορεία, ημερήσια εκδρομή, δύο γεύματα, κοκτέιλ, είσοδοι σε μουσεία. Σε μονόκλινο δωμάτιο η δαπάνη είναι € 280/άτομο με τις ίδιες παροχές του δίκλινου. Η δαπάνη σε δίκλινο χωρίς τα εισιτήρια Ρόδος –Λέρος είναι €190/άτομο και σε μονόκλινο €230/άτομο

Την συμμετοχή σας μπορείτε να την καταβάλετε στα γραφεία του ΤΕΕ στην Ρόδο κατά τις ώρες λειτουργίας ( 09:00- 15:00) και από Κω στον συνάδελφο Σοφό Μιχάλη.
Παρακαλούμε όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους άμεσα και σε κάθε περίπτωση όχι αργότερα από την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στους κκ.:
Γαλάζιου Θεοδώρα: 6948362826
Παπαϊωάννου Αναστασία: 6948589800
Φραντζή  Ειρήνη:  6948601390
Σοφό Μιχάλη: 6944476445 (για την Κω)