Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του κλιμακίου του ΝΠΔΔ “Ελληνικό Κτηματολόγιο” στα Δωδεκάνησα, μετά την συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε και στην Κω.

Αμέσως μετά το παραγωγικό διήμερο στη Ρόδο, η αντιπρόεδρος Τομέα Κτηματολογίου του ΝΠΔΔ “Ελληνικό Κτηματολόγιο” κ. Μαρία Καλαντζοπούλου, η διευθύντρια Κτηματολογικών Γραφείων κ. Μαρία Κασάπη, o κ. Δ. Ρόκκος από την Διεύθυνση Προγραμματισμού και η κ. Ρένα Κουκούτση, δικηγόρος, υπεύθυνη Λειτουργίας του Κτηματολογίου μετέβησαν στην Κω, συνοδεία του προέδρου του ΤΕΕ κ. Γιάννη Γλυνού, όπου ακολούθησε νέος κύκλος επαφών με τους παραγωγικούς φορείς για την ομαλή μετάβαση από το προηγούμενο στο νέο καθεστώς λειτουργίας του Κτηματολογίου, προκειμένου να αποτελέσει την συνέχεια-εξέλιξη του Κτηματολογίου που συστάθηκε και λειτουργεί από την εποχή της Ιταλοκρατίας και όχι να ξεκινήσει από μηδενική βάση.

Στην Κω πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση εργασίας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του Κτηματολογίου Κω-Λέρου, των Κτηματολογικών Δικαστών εκπροσώπων του Δήμου Κω και του Δήμου Λέρου, του δικηγορικού Συλλόγου Κω, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Τμ. Δωδεκανήσου με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Γλυνό καθώς επίσης και εκπροσώπων της Μόνιμης Επιτροπής ΤΕΕ Κω.

Στην ευρεία συνάντηση εργασίας συζητήθηκαν όλα τα διαδικαστικά προβλήματα που απορρέουν από την μετάβαση του Κτηματολογίου της περιοχής μας στο νέο καθεστώς με κυρίαρχο ζήτημα για την Κω την Πράξη Εφαρμογής Επέκτασης Σχεδίου Πόλεως.

Με την επίσκεψη του κλιμακίου στην Κω, έκλεισε ο κύκλος εργασιών του κλιμακίου του ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο» στα Δωδεκάνησα που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του ΤΕΕ Τμ Δωδεκανήσου και του Συλλόγου Τοπογράφων Αγρονόμων Μηχανικών προκειμένου να οργανωθεί σωστά το νέο καθεστώς λειτουργίας του Κτηματολογίου Δωδεκανήσου.

Ειδικά για το θέμα του Κτηματολογίου της Κω, είχε προηγηθεί προ ημερών συνάντηση στην Αθήνα με πρωτοβουλία του βουλευτή του Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλία Καματερού με στελέχη του ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΤΕΕ Τμ. Δωδεκανήσου, είχε ήδη γνωστοποιήσει τις θέσεις του Επιμελητηρίου στους ιθύνοντες του ΝΠΔΔ γι αυτό και η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα ουσίας που έχουν ήδη επισημανθεί.

Ειδικότερα το ΤΕΕ Δωδεκανήσου είχε καταθέσει από τον περασμένο Οκτώβριο, πρόταση, στην οποία επισυνάπτεται και πολυσέλιδη μελέτη που συντάχθηκε το έτος 1998, για την ένταξη του Κτηματολογίου Ρόδου στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Σε τοπικό επίπεδο υπάρχει ικανοποίηση των φορέων για τις συναντήσεις εργασίας σε Ρόδο και Κω και όπως επισημαίνεται, απομένει πλέον να γίνουν πράξη όσα τέθηκαν «επί τάπητος» ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση του Κτηματολογίου στο νέο καθεστώς και η ομαλή λειτουργία του.

Σημειώνεται, ότι όπως συμφωνήθηκε, η επαφή του ΤΕΕ Τμ. Δωδεκανήσου με το ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο» θα είναι συνεχής μέχρι την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος, ώστε τα τυχόν προβλήματα που ανακύπτουν να επιλύονται άμεσα και αποτελεσματικά μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την υπαγωγή του Κτηματολογίου στο νέο καθεστώς.

Πηγή: http://www.dimokratiki.gr/24-03-2018/episkepsi-ergasias-stin-ko-toy-elliniko-ktimatologio/