Συνάντηση με την διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, για τα λιμενικά έργα της Ακαντιάς είχε χτες η διοίκηση του ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου.

Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιάννης Γλυνός, ο κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο τέως πρόεδρος κ. Ιάκωβος Γρύλλης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Σκιαδόπουλος, ενώ από το Λιμενικό Ταμείο μετείχαν ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, η κα Μαρίκα Δεληγιάννη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ικανοποιημένος εμφανίσθηκε με δηλώσεις που έκανε στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιάννης Γλυνός, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της διοίκησης του Επιμελητηρίου, ενώ έγιναν δεκτές οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί εδώ και καιρό.
«Συναντηθήκαμε στο Λιμενικό Ταμείο προκειμένου να ενημερωθούμε για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο εμπορικό λιμάνι. Συμφωνήσαμε στην πρόταση την οποία είχαμε καταθέσει στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπλασης (ΣΒΑ Ρόδου) η οποία και έγινε δεκτή. Να δημιουργηθεί δηλαδή ένας κυκλικός κόμβος από την είσοδο του λιμανιού στα παλαιά σφαγεία μέχρι και την είσοδο της μαρίνας, προκειμένου να ενταχθεί το έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Είναι γεγονός πως η είσοδος – έξοδος στο λιμάνι είναι προβληματική καθώς δέχεται πολύ μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο. Γι αυτό και συζητήσαμε την πρότασή μας, η οποία και τελικώς, υιοθετείται από το Λιμενικό Ταμείο. Ζητήσαμε ακόμη, να παραστούμε σε επόμενη συνάντηση, όπου θα γίνει κάποια αναθεώρηση του έργου, ώστε να συνεισφέρουμε στα σχέδια και να διαμορφωθεί η τελική πρόταση», δήλωσε ο κ. Γλυνός.

Ο κ. Γλυνός ξεκαθάρισε ακόμη, ότι η διοίκηση του ΤΕΕ είναι έτοιμη και διατεθειμένη να συνεισφέρει με την επιστημονική κατάρτιση που διαθέτουν τα μέλη του Επιμελητηρίου, στα έργα τα οποία είναι στην δικαιοδοσία του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου και είτε σχεδιάζονται, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο ίδιος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία που έγινε χτες με την διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου λέγοντας πως η επόμενη συνάντηση θα γίνει εντός των προσεχών ημερών με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο. «Χαιρόμαστε που η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου ανταποκρίθηκε άμεσα γι αυτή την συνάντηση και υιοθέτησε τις προτάσεις μας. Είναι θετικό το γεγονός ότι μπορούμε να έχουμε μια καλή συνεργασία καθώς, για τα έργα υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες από τεχνικής άποψης, όπου μπορούμε να συνεισφέρουμε και να σταθούμε αρωγοί για την προώθησή τους» κατέληξε ο πρόεδρος του ΤΕΕ.

Πηγή:www.dimokratiki.gr