Μετά από συνεχείς διαπραγματεύσεις, με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τις συμβούλους του υπουργού κ. Σταύρου Κοντονή, του Ν.Π.Δ.Δ «Ελληνικό Κτηματολόγιο», του ΥΠΕΝ, και μετά από θετική εισήγηση του Κτηματολογικού Δικαστή Ρόδου, υπεγράφη η επέκταση της προγραμματικής σύμβασης του ΤΕΕ Δωδεκανήσου με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για επανατοποθέτηση μηχανικού στο Κτηματολόγιο από την 17η Iουλίου 2018 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2018.

Ουσιαστικά, επεκτείνεται η προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2016 μεταξύ Υπουργείου Δικαιοσύνης και ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου για την ψηφιοποίηση κτηματολογικών μερίδων, θέμα υψίστης σημασίας για όλους τους μηχανικούς.

Eχουν προχωρήσει οι συνεννοήσεις με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για περαιτέρω επέκταση της προγραμματικής σύμβασης μέχρι την 16η Ιανουαρίου 2020, όπου ορίζεται βάσει του Νόμου 4512/2018, η μετάβαση των Κτηματολογίων στον νέο φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο». O πρόεδρος του TEE Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Γλυνός κατέστησε χθες σαφές ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πληρώνουν τα προβλεπόμενα παράβολα μόνο για την μερίδα που θα περιγράφεται στην αίτηση που υποβάλλουν και θα λαμβάνουν ψηφιακά πέραν αυτής και τις όμορες μερίδες χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση γι αυτές. O κ. Γλυνός ευχαρίστησε τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Nεκτάριο Σαντορινιό για την πολύτιμη βοήθειά του στην σύναψη της σύμβασης, καθώς και τον πρόεδρο Αγρονόμων Τοπογράφων κ. Παναγιώτη Τσιράκο. Σημειώνεται ότι το ΤΕΕ Δωδεκανήσου σε συνεργασία με την «Ελληνικό Κτηματολόγιο» προχωρεί τις διαδικασίες για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού στο Τεχνικό Τμήμα (Μηχανικών) των Κτηματολογίων Ρόδου και Κω.

Πηγή: http://www.dimokratiki.gr/20-07-2018/epektasi-tis-programmatikis-symvasis-metaxy-toy-tee-dodekanisoy-kai-toy-ypoyrgeioy-dikaiosynis/