Το Τμήμα ΑΧΕΠΑ HJ-33 Ρόδου, μέλη του οποίου είναι πολλοί αξιόλογοι συνάδελφοι μηχανικοί, με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «1900» των συγγραφέων κ.κ. Μίλεση Στεφάνου και Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Τριπόντικα Π.Ν., την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 και ώρα 11:00 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο τ. Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Γέωργιος Παπαντωνάκης και ο Λέκτορας Ναυτικής Ιστορίας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων κ. Ζήσης Φωτάκης.

Πρόκειται για ένα ναυτικό και ιστορικό διήγημα που φέρει στο φως την προσπάθεια μιας γενιάς ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού, που προσπαθούν να φέρουν εις πέρας ένα ταξίδι το έτος 1900, που πριν ακόμα αρχίσει φαινόταν καταδικασμένο να αποτύχει. Τον διάπλου του Ατλαντικού Ωκεανού, με αποστολή την επίδειξη της Ελληνικής Σημαίας στους εξήντα χιλιάδες ομογενείς των Η.Π.Α. με ένα πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού ακατάλληλο για υπερωκεάνιες αποστολές, το Εύδρομο «Ναύαρχος Μιαούλης».

Η Είσοδος είναι ελεύθερη.