Προτάσεις για την ενίσχυση των δομών υγείας της Δωδεκάνησου, κατέθεσε το ΤΕΕ Δωδεκανήσου, με την αρ. Πρωτ. 190/30-04-2020 επιστολή της Διοικούσας Επιτροπής, προς τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς.

Αναλυτικότερα η επιστολή:

Βρισκόμαστε σε μία χρονική συγκυρία που η πραγματικότητα ξεπερνά κατά πολύ σενάρια ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Είναι ευτύχημα ότι η χώρα μας, έχοντας εισακούσει τις εισηγήσεις των ειδικών, έλαβε εξαιρετικά έγκαιρα, αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης αντιμετώπισης της πανδημίας.

Επίσης, είναι αξιοσημείωτη η υπευθυνότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που συνειδητά έχουν επιλέξει την τήρηση των διατάξεων που έχουν ληφθεί. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι οι επιπτώσεις σε ανθρώπινες απώλειες και κρούσματα είναι σαφώς μικρότερες συγκριτικά με πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προκαλεί εφησυχασμό.

Τον πολύτιμο χρόνο που έχουμε κερδίσει ως χώρα, θα πρέπει να τον αξιοποιήσουμε όσο γίνεται περισσότερο προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο και την αντιμετώπιση πιθανής έξαρσης των κρουσμάτων στην χώρα μας την προσεχή περίοδο. Μετά από διεξοδική συζήτηση στα συλλογικά όργανα διοίκησης του ΤΕΕ Δωδεκανήσου καταθέτουμε τις ακόλουθες σκέψεις και προτάσεις για τη συνέχεια.

 

Παρακάτω θα βρείτε και το σχετικό άρθρο

https://www.dimokratiki.gr/02-05-2020/protaseis-tee-dodekanisoy-gia-tin-enischysi-ton-domon-ygeias-tis-periochis-mas