Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προέδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνη Γιαννικουρή, των μελών της ΜΕ και του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά που έλαβε χώρα στο παράρτημα του ΤΕΕ Δωδεκανήσου στην Κω. Στην συνάντηση εκ μέρους της ΜΕ Κω συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Χρυσουλάκης και η συνάδελφος κα. Καλλιόπη Χαλκιδιού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε άριστο κλίμα και διήρκησε περίπου μια ώρα, έγινε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για το σχεδιασμό της επόμενης δημοτικής θητείας και την προοπτική του νησιού τα επόμενα χρόνια. Ο κ. Νικηταράς είχε την ευκαιρία να ενημερώσει αναλυτικά τους εκπροσώπους του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Κω, αλλά κυρίως για τα έργα υποδομής που προγραμματίζει να προτείνει.

Στην ατζέντα της συνάντησης τα κυρίαρχα θέματα ήταν τα παρακάτω:

· Χωροθέτηση Νέου Νοσοκομείου

· Χωροταξικός σχεδιασμός

· Ψηφιοποίηση αρχείου Πολεοδομίας

· Λειτουργία Κτηματολογίου

· Πρωτοβάθμιος Αντισεισμικός έλεγχος (Αντισεισμική θωράκιση)

· Καταγραφή ρεμάτων

· Αντιπλημμυρική θωράκιση

· Εργασίες αποκατάστασης Λιμένα Κω

· Εργασίες και προγραμματισμός αποκατάστασης Μνημείων

· Καταγραφή δρόμων εκτός σχεδίου προ του 1932

· Ισοζύγιο θέσεων στάθμευσης στην πόλη της Κω

· Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δήμου

· Ενιαίος Φορέας Τουρισμού

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντ. Γιαννικουρής ενημέρωσε τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο για το προγραμματισμό θεσμικών συναντήσεων του ΤΕΕ Δωδεκανήσου σε κυβερνητικό επίπεδο για τα θέματα που αφορούν στην Κω, αλλά και για τις προγραμματισμένες δράσεις και πρωτοβουλίες για το νησί, εστιάζοντας στην Επιτροπή Πολιτισμού που θα ενεργοποιηθεί μέσα στον Σεπτέμβρη με την συμμετοχή μελών της επιστημονικής κοινότητας από όλη την Ελλάδα και με τη συνδρομή των Πολυτεχνείων της χώρας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Γιαννικουρής αφού ευχαρίστησε τον κ. Νικηταρά για την πολύ επικοδομητική συνάντηση, επισήμανε την αναγκαιότητα της συνεργασίας μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΤΕΕ Δωδεκανήσου, λέγοντας χαρακτηριστικά: …«Προσβλέπουμε σε μια ουσιαστική συνεργασία. Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου έχει γνώση και άποψη για τα προβλήματα όχι μόνο της Κω, αλλά συνολικά των νησιών της Δωδεκανήσου. Θα θεωρείτε τους μηχανικούς συνεργάτες σας και ουσιαστικούς συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο και τον αγώνα σας…Καλή επιτυχία στην θητεία σας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις αρχές Σεπτεμβρίου μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας».

Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου εκπληρώνοντας την αποστολή που του έχει αναθέσει η Πολιτεία, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη νησιωτικότητα και να στηρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλη τη Δωδεκάνησο.

Παρακάτω θα βρείτε το link του άρθρου

https://www.dimokratiki.gr/21-08-2019/synantisi-toy-proedroy-tee-dodekanisoy-kai-ton-melon-tis-me-ko-me-ton-neo-dimarcho-ko/