Θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε πως εξαιτίας της δύσκολης εποχής που διανύουμε, η 13η Αρχιτεκτονική Συνάντηση Δωδεκανήσου-Μούγλων που θα πραγματοποιούνταν στην Τουρκία ακυρώνεται. Ωστόσο, στο πλαίσιο της συνεργασίας και της επιθυμίας και των δύο πλευρών να μη χαθεί η επαφή των τελευταίων 12 χρόνων, η Αρχιτεκτονική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Όσον αφορά στα εργαστήρια, οι Έλληνες και Τούρκοι αρχιτέκτονες θα συνεργαστούν εξ αποστάσεως για την παραγωγή μικρής διάρκειας βίντεο (ή όποιας άλλης μορφής επιλέξουν οι συμμετέχοντες) με θεματολογία εμπνευσμένη από την κατάσταση της τελευταίας περιόδου εξαιτίας του COVID-19.

Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος, οι ομάδες θα μπορούν να συνεννοηθούν και να δουλέψουν μέσω διαδικτυακής επικοινωνίας σε δικούς τους χρόνους, με καταληκτική ημερομηνία τη 10η Δεκεμβρίου. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους θα μεταφορτωθεί σε επιλεγμένες πλατφόρμες, ενώ θα μπορεί να παρουσιαστεί στο ΤΕΕ και στο Τουρκικό Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων σε από κοινού εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος του έτους διαδικτυακά και πληρώντας τις απαιτούμενες υγειονομικές προϋποθέσεις που θα ισχύουν τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η Κοινή Επιτροπή για την Ενεργοποίηση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Αρχιτεκτόνων Τουρκίας (CAT) – Τμήμα Μούγλων και του ΤΕΕ- Tμ. Δωδ/σου, προσκαλεί τους αρχιτέκτονες των δύο Επιμελητηρίων να συμμετάσχουν στο Αρχιτεκτονικό Εργαστήρι. Όποιοι αρχιτέκτονες επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 10 Νοεμβρίου 2020.

Οι υποψήφιοι παρακαλούνται να στείλουν σύντομο βιογραφικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση architecturalmeetings@gmail.com.

Βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η δυνατότητα επικοινωνίας στην Αγγλική γλώσσα.

Πληροφορίες και υλικό από τις προηγούμενες συναντήσεις μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα των Συναντήσεων: www.architecturalmeetings.com

Στιγμιότυπα από την Τήλο το 2019