Περήφανος για την πανελλαδική πρωτιά  που κατάφεραν, να κατακτήσουν επάξια, ανάμεσα σε δεκάδες σχολεία της χώρας, δηλώνει ο πρόεδρος τουΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, για την ομάδα των παιδιών του 3ου Γενικού Λυκείου της Ρόδου, των καθηγητών που στάθηκαν στο πλευρό τους αλλά και των γονέων τους που τα υποστήριξαν σε κάθε τους βήμα.

«Η διάκριση αυτή, ήταν το αποτέλεσμα μιας ομαδικής, συντονισμένης και κοπιαστικής προσπάθειας που καταβάλατε, βάζοντας υψηλούς στόχους από την αρχή, τους οποίους υπηρετήσατε μέχρι το τέλος,  καταφέρνοντας έτσι να κερδίσετε αυτό που σας άξιζε και τίποτε λιγότερο.

Μαζί με εσάς, δικαιούμαστε κι εμείς να θαυμάσουμε και να καμαρώσουμε αντίστοιχα το έργο που επιτύχατε και στη συνέχεια τη διάκρισή σας. Ως επιστημονικός φορέας των μηχανικών της περιοχής μας, οφείλουμε, να ενθαρρύνουμε, να χαράξουμε και να αγκαλιάζουμε αντίστοιχες προσπάθειες, έτσι ώστε και άλλες ομάδες μαθητών από όλα τα σχολεία του νομού μας να καινοτομήσουν και να λάβουν μέρος σε κορυφαίους  διαγωνισμούς. – επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής.

Η ομάδα των μαθητών της Β’ Λυκείου του 3ου Γενικού Λυκείου Ρόδου, πήρε μέρος στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό διαστημικής “CanSat in Greece” που έγινε στην Αθήνα στο τέλος του Απριλίου και κατάφερε να διακριθεί στον  διαγωνισμό διαστημικής που διοργανώθηκε από τη SPIN – Space Innovation (μη κερδοσκοπικός οργανισμός κυρίως φοιτητών που εστιάζει στις τεχνολογίες του διαστήματος), σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, σχεδίασαν και κατασκεύασαν – ένα μικροδορυφόρο, σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού εκτελώντας ερευνητικές μετρήσεις με σκοπό την πρόληψη και την παρακολούθηση δασικών πυρκαγιών. Ο δορυφόρος εκτοξεύτηκε με επιτυχία, σε υψόμετρο ενός χιλιομέτρου, ενσωματωμένος σε έναν πύραυλο που κατασκευάστηκε από τη SPIN και προσγειώθηκε με τη χρήση αλεξίπτωτου (κατασκευής της ομάδας) δίνοντάς μας όλα τα στοιχεία που είχαν προγραμματιστεί να καταγραφούν (θερμοκρασία, πίεση, υγρασία, CO2, CO, HCHO, αιωρούμενα σωματίδια κλπ.).

Η ίδια ομάδα,  πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) από τις 20 έως τις 25 Ιουνίου 2022 στη Μπολόνια της Ιταλίας.

Tην Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 και ώρα 20.00, στο κτήριο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, η ομάδα των παιδιών του 3ου Γενικού Λυκείου της Ρόδου θα παρουσιάσει την πρόταση που κέρδισε το διαγωνισμό, σε μια εκδήλωση ανοικτή προς το κοινό.