Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την παράταση που αφορά στην υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες έως τις 15 Ιουλίου 2022, μετά την επιστολή (αρ. πρωτ. 166/24-05-2022) που εστάλη από το Τεχνικό Επιμελητήριο της περιοχής μας, προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η παράταση των 45 ημερών, αποτελεί δίκαιο και αναγκαίο αίτημα πολιτών (νησιωτών και κατοίκων εξωτερικού) και μηχανικών, εξαιτίας των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή κρίση αλλά και των δυσχερειών που είχαν προκύψει με τεχνικά και άλλα προβλήματα στις ψηφιακές πλατφόρμες του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Η παράταση αφορά στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν εντός του 2021 για τους οποίους η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων εξέπνεε στις 31 Μαΐου 2022 και η νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αντιρρήσεων είναι η 15η Ιουλίου 2022.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η διεκδίκηση ξεκίνησε εγκαίρως και σε συνεργασία με το ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης, για την ισχυροποίηση των προτάσεων και των δύο περιφερειακών τμημάτων που κατατέθηκαν, ενώ ζητείται παράλληλα να υπάρξουν αντίστοιχες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη βελτίωση των δασικών χαρτών, πέρα από την παράταση που χορηγήθηκε.

ΤΕΕ Δωδεκανήσου:..«Έχουν διαπιστωθεί σημαντικά φωτοερμηνευτικά σφάλματα στους δασικούς χάρτες. Θεωρούμε θετική εξέλιξη την ικανοποίηση του αιτήματος μας για την παράταση υποβολής αντιρρήσεων μέχρι την 15η Ιουλίου 2022 (45 ημέρες), ωστόσο πρέπει να επιταχυνθεί ΑΜΕΣΑ η διαδικασία διόρθωσης για τα εμφανή πρόδηλα σφάλματα και κυρίως τα φωτοερμηνευτικά, από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δασών και μετά την μερική κύρωση των δασικών χαρτών».