Γενική συνέλευση των μελών του ΤΕΕ Δωδεκανήσου πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου κ. Αντώνη Γιαννικουρή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λέρο.

Τη συνεδρίαση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΕ – περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Θεμέλαρος, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καστής, ο προϊστάμενος ΥΔΟΜ κ. Γιώργος Φιλιππίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέρου κ. Μανώλης Μαθιουδάκης και ο νέος διοικητής του Κρατικού Θεραπευτηρίου – Κέντρου Υγείας Λέρου κ. Νίκος Χαραλάμπης.

Στις τοποθετήσεις των μελών του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κατά τη διάρκεια  της συνεδρίασης, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην επαγγελματική καθημερινότητα των μηχανικών αλλά και την άριστη συνεργασία με την Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ) Λέρου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα πολεοδομικά θέματα και την εξέλιξη Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων που εκπονούνται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το ΤΕΕ, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και στην οργάνωση δράσεων για την προστασία και ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού στο Λακκί.

Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος κ. Καστής αναφέρθηκε στο master plan που έχει εκπονήσει το ΥΠ.ΠΟ.Α. σε συνεργασία με το Δήμο Λέρου, για την προστασία, την οικιστική ανάπτυξη και την ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού στο Λακκί, αλλά και τη σημασία που έχει η πρωτοβουλία αυτή για τον Τουρισμό και την τοπική οικονομία.  

Ακολούθως ο πρόεδρος της  ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΕ κ. Θεμέλαρος, αφού μετέφερε τον χαιρετισμό του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, έκανε αναφορά στις δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρει Ν. Αιγαίου στη Λέρο αλλά και τη στήριξη της ΠΝΑι σε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες, που έχουν σκοπό την ανάπτυξη την νησιών μας. 

          Ξεχωριστή θέση στη θεματολογία της συνεδρίασης είχε η συζήτηση για τη συντήρηση και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Κρατικού Θεραπευτηρίου – Κέντρου Υγείας Λέρου, όπου ο κ. Χαραλάμπης ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση των κτηριακών υποδομών αλλά και προτάσεις για την αξιοποίησή τους.

          Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο κ. Αντώνης Γιαννικουρής ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την ανταπόκριση, στην πρόσκληση του ΤΕΕ Δωδεκανήσου και επισήμανε για τα θέματα που συζητήθηκαν τα εξής:..«1/ Η ολοκλήρωση Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων για τα νησιά της Δωδεκανήσου, είναι για εμάς προτεραιότητα. Ένα αναπτυξιακό εργαλείο που θα απελευθερώσει επενδυτικές δυνάμεις και θα εξασφαλίσει προοπτική για τα νησιά μας.

         2/ Θα οργανώσουμε επιστημονικές ημερίδες και εκδηλώσεις στη Λέρο, για την προστασία και την ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού στο Λακκί το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ, την ΠΝΑΙ και το Δήμο Λέρου.

          3/ Η συνδρομή μας στην προσπάθεια για τη συντήρηση και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Κρατικού Θεραπευτηρίου – Κέντρου Υγείας Λέρου να θεωρείται δεδομένη, άλλωστε έχουμε στηρίξει τις προσπάθειες για την αναβάθμιση των υποδομών σε όλα τα νησιά.            

          Η παρουσία μας στα νησιά της Δωδεκανήσου και η προσπάθεια ένωσης δυνάμεων είναι κατά τη γνώμη μας, η αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου. Οι μηχανικοί θα είναι δίπλα στη Λέρο, για να σχεδιάσουμε μαζί, μέλλον με προοπτική».