Θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε πως για ακόμη μία χρονιά, εξαιτίας της δύσκολης εποχής που διανύουμε, η 14η Συνάντηση Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου-Μούγλων θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Κύριος στόχος της συνάντησης είναι να μη χαθεί η επαφή των τελευταίων 13 χρόνων, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Όσον αφορά στα εργαστήρια, οι Έλληνες και Τούρκοι αρχιτέκτονες θα συνεργαστούν εξ αποστάσεως για την παραγωγή ενός φωτογραφικού πανοράματος. Ξεκινώντας από την πρώτη φωτογραφία, η οποία θα δοθεί από τις οργανωτικές επιτροπές, κάθε συμμετέχων (εναλλάξ από τις δύο πλευρές) θα προσθέτει φωτογραφικό υλικό, ώστε κάθε φορά να αλληλεπιδρά με την προηγούμενη φωτογραφία, δημιουργώντας έτσι ένα αφηγηματικό φωτογραφικό πανόραμα. Κάθε νέα φωτογραφία θα συνοδεύεται από ένα μικρό κείμενο που θα επεξηγεί την αλληλεπίδραση των φωτογραφιών. Οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να επεξεργαστούν τις δικές τους φωτογραφίες ή ακόμα να χρησιμοποιήσουν και άλλα μέσα όπως σκίτσο ή κολάζ. Η σειρά των συμμετεχόντων θα καθοριστεί από τις οργανωτικές επιτροπές, ενώ θα υπάρχει και χρονικό περιθώριο μιας ημέρας υποβολής της φωτογραφίας. Θα δοθούν λεπτομερείς προδιαγραφές πριν την έναρξη των εργασιών. Η καταληκτική ημερομηνία παρουσίασης του πανοράματος θα καθοριστεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους θα μεταφορτωθεί σε επιλεγμένες πλατφόρμες, ενώ θα μπορεί να παρουσιαστεί στο ΤΕΕ και στο Τουρκικό Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων σε από κοινού εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και πληρώντας τις απαιτούμενες υγειονομικές προϋποθέσεις που θα ισχύουν τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Η Κοινή Επιτροπή για την Ενεργοποίηση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Αρχιτεκτόνων Τουρκίας (CAT) – Τμήμα Μούγλων και του ΤΕΕ- Tμ. Δωδ/σου, με την υποστήριξη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, προσκαλεί τους αρχιτέκτονες των δύο Επιμελητηρίων να συμμετάσχουν στο Αρχιτεκτονικό Εργαστήρι. Όποιοι αρχιτέκτονες επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 10 Δεκεμβρίου 2021. Οι υποψήφιοι παρακαλούνται να στείλουν τη συμμετοχή τους με σύντομο βιογραφικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση architecturalmeetings@gmail.com.

Βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η δυνατότητα επικοινωνίας στην Αγγλική γλώσσα.

Πληροφορίες και υλικό από τις προηγούμενες συναντήσεις μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα των Συναντήσεων:

www.architecturalmeetings.com

Αντώνιος Ε. Γιαννικουρής | Πρόεδρος ΤΕΕ

  ΤΜΗΜΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟY